Putiikki Aino Team

Esittelemme tällä sivulla Putiikki Aino Teamin lahjakkaat ratsastajat. Putiikki Aino Team koostuu nuorista Ratsastusseura Ainon jäsenistä, joiden matkalla Putiikilla on ilo ja kunnia olla mukana ja tukena.

Jasmin Kallio

Heippa kaikki,
Mä olen Jasmin Kallio -01 syntynyt esteratsastaja Kirkkonummelta. Olen harrastanut ratsastusta kohta 13 vuotta ja kilpaillut 9 vuotta. Aktiivisen kilpailu-uran aloitin noin 12-vuotiaana, kun perheeni osti minulle hienon pikkuponin nimeltään Snowflake. Siitä lähti minun tieni Pikkuponicupin kautta Future Chalengessa kisaamiseen. Matkalla on saavutettu mm: Ponien Suomenmestaruus, Pikkuponien pronssimitali, Poni GP:n voitto, Junioreiden Halli-SM pronssi, PM edustuksia ja kansainvälisiä sijoituksia.
Nykyään minulla on 5 hevosta omassa kotitallisamme Talli Carambassa Kirkkonummella. Kaikki ovat meidän perheen omia. 3 hevosista ovat aktiivisessa treenissä, yksi eläkkeellä ja yksi kuntoutuksessa. Eläkkeellä oleva tamma True Love on entinen kisakumppanini. Tämä tamma nosti minut ponitytöstä 135-140 cm luokkiin ja opetti minua paljon. “Murun” aktiivinen kilpaura sai viime vuonna päätöksen tamman ollessa jo vanha ja paljon ratoja nähnyt. Tänä vuonna olisi tarkoitus astuttaa Muru ja toivottavasti saamme hänestä monta hienoa varsaa tulevaisuudessa.
Tällä hetkellä kisaan Nuorissa eli 18-21.v ja ykköstykki näissä kisoissa minulla on Luigi. Luigi on isästä Lordanos ja äidin isästä Zeus. Hän on 2008 syntynyt Hannover ruuna. Lempinimeltään “Leevi” on kokenut estehevonen ja hypännyt ennen minua aina 150 cm asti. Leevi tuli meille 2019 heinäkuussa ja on ensimmäisestä päivästä lähtien valloittanut jokaisen sydämen. Hän on luonteeltaan sympaattinen ja rauhallinen, erittäin helppo käsitellä ja kokemuksensa ansiosta toimii erilaisissa tilanteissa todella hyvin. Viime vuonna pääsimme hyppäämään parit kilpailut ja ruuna toi melkein jokaiselta radalta ruusukkeen. Hyppäsimme 120-130cm tasolla. Nyt tavoitteena tälle vuodelle on nostaa korkeudet 130-145 cm tasolle. Tavoitteena on menestyä kansainvälisissä kisoissa, Nuorten SM-kilpailuissa ja Future Challenge:ssa.
Toinen kolmesta kilpailu hevosesta on nimeltään Frida. Frida on uusin lisäys perheeseemme. Hän saapui meille 2019 lokakuussa Ruotsista. Frida 2010 vuonna syntynyt tamma isästä Colmar ja äidin isästä Unique Born ja on rodultaan ruotsin lämminverinen. Frida on hypännyt kasvattajallaan, josta hän tuli meille 120cm asti. Hänelle ei ole entisessä kodissa ollut sopivaa ratsastajaa ajan saatossa, ja kasvattaja on tehnyt tämä takia (ja hyvän sukunsa takia) hänestä kaksi varsaa. Ensimmäisen varsansa Frida on saanut nuorena. Tämän jälkeen häntä aloitettiin kouluttamaan ja he nostivat tamman juuri siihen 120cm tasolle. Tämän jälkeen hänelle ei ollut enää ratsastajaa, joten kasvattaja päätti tehdä vielä toisen varsan. Tämä tapahtui viime vuonna. Frida sai siis viime vuonna suloisen orivarsan ja tämän jälkeen muutti meille oppimaan lisää. Frida on ratsastaessa herkkä kaikin tavoin, mutta järkevä. Häneltä löytyy suuri oma moottori ja suuri palo hyppäämiseen. Tamma onkin osoittanut treeneissä suurta skouppiaan ja hyvää tekniikkaansa. Vielä on paljon hiomista esteiden välissä, mutta siinäkin on nähtävissä suurta kehitystä. Tämän vuoden tavoitteena on nostaa tamma takaisin 120cm luokkiin. Jos kehitys jatkuu samanlaisena kuin nyt on niin 130 cm asti. Tavoitteena on myös kerryttää Fridalle kokemusta kisoista eri paikoissa ja kokemusta kilpahevosen elämästä.
Kolmas tämän vuoden kilpailu kumppaneista on meidän perheen oma kasvatti edesmenneestä hevosestamme Caramba:sta. “Myy” oli meidän perheen ensimmäinen hevonen ja hänen mukaansa on nimetty meidän tallimmekin. Hän ehti meillä olonsa aikana pyöräyttämään meille kaksi ihanaa varsaa. Ensimmäinen varsa asuu nykyään Cian ja Valtterin luona Klaukkalassa. Toinen on nimeltään Blue Hope Unique, joka tulee isästä Balou Du Rouet ja äidin isästä Chasseur I. Tutummin “Messi” syntyi koti tallillamme 2014. Olen itse Lea Korkalaisen avustuksella ratsastanut sen satulaan. Messi oli nuorena myös pari kk Madis Mornan opissa, kun itse treenasin muilla hevosilla ulkomailla. Messi on seurallisin hevonen mitä meiltä löytyy, mutta samalla kova stressaamaan. Suloisella ilmeellään tämä pieni vekkuli saa kaiken anteeksi, vaikka välillä juonitteleekin milloin mitäkin pikku jekkuja meille. Messi on pienestä koostaan huolimatta osoittanut huimaa lahjakkuutta hyppäämisessä. Viime kaudella pääsimme 100cm asti, kunnes tarhassa sattuneen riehumis hetken jälkeen peppu lihas sai osumaa. Sitä parannellessa kului aika, mutta samalla vauva kehittyi sileellä paljon. Tänä vuonna tavoitteena olisi päästä 110-120cm tasolle, tietenkin hevosta kuunnellen. Tarkoituksena on myös kartuttaa kisakokemusta.
Tänä vuonna on luvassa ainakin yksi ulkomaanreissu. Reissuun lähtee mukaan Frida ja Leevi. Lähdemme 28.3 Saksan kautta Hollantiin kisaamaan. Siellä kummatkin kisaavat kaksi viikonloppua. Tämän jälkeen lähdemme vielä yhdeksi viikonlopuksi Belgiaan kisaamaan ja sieltä sitten takaisin koti kentille. Super kivaa päästä aloittamaan kausi kunnolla kohta ja vielä ulkomailta! Meidän reissua ja muutakin elämää pääsee seuraamaan instagramista @jasmin.kallio jossa nämä kaikki hevoset esiintyvät.
Olen todella onnellinen ja innoissani päästessäni mukaan Aino Teamiin. Tämänkaltaisia mahdollisuuksia on harvassa, kiitos siis tästä.
Toivotaan, että kilpailukausi on ehjä ja kelit hyvät!
-Jasmin

 

Inka Koskela

Olen Inka Koskela, 15-vuotias poniratsastaja Etelä-Suomesta. Kuulun nyt toista kautta peräkkäin Suomen pikkuponien maajoukkueen A-renkaaseen. Viime kaudella edustin Suomea pikkuponien joukkueessa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Tanskassa.  Pikkuponien mestaruuskisoissa saavutin myös pronssia viime kaudella.


Tällä kaudella kilpailen kolmella eri ponilla. Pikkuponilla Munsboro Puzzle ja kahdella isolla ponilla DJ 18 ja King. Olen innoissani tulevasta kaudesta ja mahdollisuudesta olla mukana Putiikki Aino Teamissa.

 

 

 

 

 

 

Linda Telimaa

Hei!

Olen 22-vuotias suomenruotsalainen esteratsastaja Helsingistä. Minulla on kaksi omaa hevosta, joilla kilpailen ja valmentaudun Juho Norilon ohjauksessa. Opiskelen Helsingin yliopistossa ja yritän parhaani mukaan tasapainoilla tavoitteellisen ratsastuksen sekä opiskelun välillä. Minulla on kaksi ihanaa hevosta, jotka asustelee Ratsastuskeskus Ainossa. 

Sandro Fee, eli Sandy, on 13-vuotias tamma jolla olen kisannut enimmäkseen 120-130cm luokkia. Sandy on itsepäinen, mutta myös erittäin miellyttämishaluinen. Meidän tavoitteemme tällä kaudella on jatkaa tasaisella ja varmalla 120-130cm tasolla. 

Chilli R, eli Chilli, on 10-vuotias tamma, jolla on sydän täynnä kultaa. Se tekee aina kaikkensa ratsastajansa eteen. Viime vuonna noustiin Chillin kanssa 130-140cm tasolle ja tavoitteena tälle kaudelle olisi hyvät ja tasaiset 140cm radat näin aluksi.