Jasmin Kallio

Heippa kaikki,
Mä olen Jasmin Kallio, -01 syntynyt esteratsastaja Kirkkonummelta. Olen harrastanut ratsastusta kohta 13 vuotta ja kilpaillut 9 vuotta. Aktiivisen kilpailu-uran aloitin noin 12-vuotiaana, kun perheeni osti minulle hienon pikkuponin nimeltään Snowflake. Siitä lähti minun tieni Pikkuponicupin kautta Future Chalengessa kisaamiseen. Matkalla on saavutettu mm: Ponien Suomenmestaruus, Pikkuponien pronssimitali, Poni GP:n voitto, Junioreiden Halli-SM pronssi, PM edustuksia ja kansainvälisiä sijoituksia.

Nykyään minulla on 5 hevosta omassa kotitallisamme Talli Carambassa Kirkkonummella. Kaikki ovat meidän perheen omia. 3 hevosista ovat aktiivisessa treenissä, yksi eläkkeellä ja yksi kuntoutuksessa. Eläkkeellä oleva tamma True Love on entinen kisakumppanini. Tämä tamma nosti minut ponitytöstä 135-140 cm luokkiin ja opetti minua paljon. “Murun” aktiivinen kilpaura sai viime vuonna päätöksen tamman ollessa jo vanha ja paljon ratoja nähnyt. Tänä vuonna olisi tarkoitus astuttaa Muru ja toivottavasti saamme hänestä monta hienoa varsaa tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä kisaan nuorissa eli 18-21.v ja ykköstykki näissä kisoissa minulla on Luigi. Luigi on isästä Lordanos ja äidin isästä Zeus. Hän on 2008 syntynyt Hannover ruuna. Lempinimeltään “Leevi” on kokenut estehevonen ja hypännyt ennen minua aina 150 cm asti. Leevi tuli meille 2019 heinäkuussa ja on ensimmäisestä päivästä lähtien valloittanut jokaisen sydämen. Hän on luonteeltaan sympaattinen ja rauhallinen, erittäin helppo käsitellä ja kokemuksensa ansiosta toimii erilaisissa tilanteissa todella hyvin. Viime vuonna pääsimme hyppäämään parit kilpailut ja ruuna toi melkein jokaiselta radalta ruusukkeen. Hyppäsimme 120-130cm tasolla. Nyt tavoitteena tälle vuodelle on nostaa korkeudet 130-145 cm tasolle. Tavoitteena on menestyä kansainvälisissä kisoissa, Nuorten SM-kilpailuissa ja Future Challengessa.


Toinen kolmesta kilpailu hevosesta on nimeltään Frida. Frida on uusin lisäys perheeseemme. Hän saapui meille 2019 lokakuussa Ruotsista. Frida 2010 vuonna syntynyt tamma isästä Colmar ja äidin isästä Unique Born ja on rodultaan ruotsin lämminverinen. Frida on hypännyt kasvattajallaan, josta hän tuli meille, 120cm asti. Hänelle ei ole entisessä kodissa ollut sopivaa ratsastajaa ajan saatossa, ja kasvattaja on tehnyt tämä takia (ja hyvän sukunsa takia) hänestä kaksi varsaa. Ensimmäisen varsansa Frida on saanut nuorena. Tämän jälkeen häntä aloitettiin kouluttamaan ja he nostivat tamman juuri siihen 120cm tasolle. Tämän jälkeen hänelle ei ollut enää ratsastajaa, joten kasvattaja päätti tehdä vielä toisen varsan. Tämä tapahtui viime vuonna. Frida sai siis viime vuonna suloisen orivarsan ja tämän jälkeen muutti meille oppimaan lisää. Frida on ratsastaessa herkkä kaikin tavoin, mutta järkevä. Häneltä löytyy suuri oma moottori ja suuri palo hyppäämiseen. Tamma onkin osoittanut treeneissä suurta skouppiaan ja hyvää tekniikkaansa. Vielä on paljon hiomista esteiden välissä, mutta siinäkin on nähtävissä suurta kehitystä. Tämän vuoden tavoitteena on nostaa tamma takaisin 120cm luokkiin. Jos kehitys jatkuu samanlaisena kuin nyt on niin 130 cm asti. Tavoitteena on myös kerryttää Fridalle kokemusta kisoista eri paikoissa ja kokemusta kilpahevosen elämästä.

Kolmas tämän vuoden kilpailu kumppaneista on meidän perheen oma kasvatti edesmenneestä hevosestamme Carambasta. “Myy” oli meidän perheen ensimmäinen hevonen ja hänen mukaansa on nimetty meidän tallimmekin. Hän ehti meillä olonsa aikana pyöräyttämään meille kaksi ihanaa varsaa. Ensimmäinen varsa asuu nykyään Cian ja Valtterin luona Klaukkalassa. Toinen on nimeltään Blue Hope Unique, joka tulee isästä Balou Du Rouet ja äidin isästä Chasseur I. Tutummin “Messi” syntyi kotitallillamme 2014. Olen itse Lea Korkalaisen avustuksella ratsastanut sen satulaan. Messi oli nuorena myös pari kk Madis Mornan opissa, kun itse treenasin muilla hevosilla ulkomailla. Messi on seurallisin hevonen mitä meiltä löytyy, mutta samalla kova stressaamaan. Suloisella ilmeellään tämä pieni vekkuli saa kaiken anteeksi, vaikka välillä juonitteleekin milloin mitäkin pikku jekkuja meille. Messi on pienestä koostaan huolimatta osoittanut huimaa lahjakkuutta hyppäämisessä. Viime kaudella pääsimme 100cm asti, kunnes tarhassa sattuneen riehumishetken jälkeen peppulihas sai osumaa. Sitä parannellessa kului aikaa, mutta samalla vauva kehittyi sileellä paljon. Tänä vuonna tavoitteena olisi päästä 110-120cm tasolle, tietenkin hevosta kuunnellen. Tarkoituksena on myös kartuttaa kisakokemusta.

Meidän elämää pääsee seuraamaan instagramista @jasmin.kallio jossa nämä kaikki hevoset esiintyvät.

Olen todella onnellinen ja innoissani päästessäni mukaan Aino Teamiin. Tämänkaltaisia mahdollisuuksia on harvassa, kiitos siis tästä.
Toivotaan, että kilpailukausi on ehjä ja kelit hyvät!
-Jasmin


Jätä kommentti

Huomaathan että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua